Sendikaların Üye Sayıları – Mühendisler Yeni Kurulan Sendikalara Güvenmedi!

5 Temmuz 2024 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanan Tebliğ İle Hangi Sendikada Kaç Üye Bulunduğu Bilgisi Yayımlandı

Memur sendikalarının ve konfederasyonlarının üye sayıları belli oldu. En büyük ilk iki konfederasyon Memur Sen ve Kamu Sen olarak değişmezken, en büyük üçüncü konfederasyon Birleşik Kamu İş, dördüncü konfederasyon ise KESK oldu. Kamu Birliği adlı yeni konfederasyon ise 90 bin üyesiyle en büyük 5. konfederasyon oldu.

Teknik Personelleri ilgilendiren sendikalarda ise yeni kurulan sendikaların henüz istenilen başarıyı sağlayamadığı ve gücü eline alamadığı görüldü. Sosyal Medya üzerinden örgütlenen kamu mühendisleri sosyal mecralarda “sendika kurun hemen üye olacağız. Sendika kurulursa yoğun destek vereceğiz. Bıktık artık mevcut sendikalardan” gibi açıklamalar yapıyordu fakat görünen o ki bu beyanlar havada kaldı. Mühendislerin çoğu herhangi bir sendikaya üye olmazken sendikalara üye olan kişilerin de yeni kurulan Mühendis Tek Sen’e beklenen ilgiyi göstermediği görüldü.

Kamu Mühendislerinin Memur Sen’e güvendiği ve inandığı, mühendislerin maaş ve özlük haklarıyla ilgili sorunları yine Memur Sen’in çözeceğine inandığı aşağıdaki tablodan görülmektedir. Yeni kurulan sendikaların ilerleyen süreçte kamu mühendislerinden beklenen desteği görüp göremeyeceğini zaman gösterecek. Şu anda yetki Memur Sen’de. Memur Sen’in de kamu mühendislerini yok saydığı, teknik personellerin haklarını düz memurlara peşkeş çektiği, kamu mühendislerinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında herhangi bir faaliyet yürütmediği ortada. Şu saatten sonra Memur Sen kamu mühendislerini gündemine alıp mühendisler adına savaşır mı? Bekleyip göreceğiz. Kamu mühendislerinin Memur Sen’e güvendiği hususu sabit. Memur Sen bu güvene karşı ciddi bir çalışma yürütecek mi göreceğiz…

Kamu Mühendislerinin işi Allah’a kaldı diyebiliriz. Kamu Mühendislerinin hangi sendikaya üye olduğunu gösteren tablo aşağıdadır. İlgili tablo Resmi Gazetede yer alan RESMİ VERİLERDEN oluşturulmuştur.

HİZMET KOLUNUN ADI SENDİKANIN ÜNVANI BAĞLI OLDUĞU KONFEDERASYON TOPLAM ÜYE SAYISI
Bayındır, İnşaat ve Köy Hizmetleri BAYINDIR MEMUR SEN MEMUR SEN 21618
TÜRK İMAR SEN TÜRKİYE KAMU SEN 12378
YAPI YOL SEN KESK 2879
MÜHENDİS TEK SEN BAĞIMSIZ 1133
Ulaştırma Hizmetleri ULAŞTIRMA MEMUR SEN MEMUR SEN 10464
TÜRK ULAŞIM SEN TÜRKİYE KAMU SEN 7407
BTS KESK 2162
MÜHENDİS TEK SEN BAĞIMSIZ 784
Tarım ve Ormancılık Hizmetleri TOÇ BİR SEN MEMUR SEN 48029
TÜRK TARIM ORMAN SEN TÜRKİYE KAMU SEN 16911
MÜHENDİS TESK SEN TARIM ORMAN BAĞIMSIZ 447
Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmetleri ENERJİ BİR SEN MEMUR SEN 16166
TÜRK ENERJİ SEN TÜRKİYE KAMU SEN 7259
MÜHENDİS TEK SEN ENERJİ BAĞIMSIZ 1585

Aşağıda hangi sendikanın ne kadarlık bir üye sayısına eriştiğine dair veriye erişim sağlayabilirsiniz.

Kamu Mühendislerine çağrımızdır. Kamu Mühendislerinin maaş ve özlük haklarını en iyi derecede savunacağına inandığınız sendikaları tercih ediniz. Üye olduğunuz sendikalara kamu mühendislerinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında çalışma yapmaları konusunda baskı yapınız. Üyesi olduğunuz sendikaları, dernekleri çalışma yapmaları konusunda zorlayınız. Hangi sendikaya üye olduğunuzun önemi yok. Önemli olan üye olduğunuz sendikanın kamu mühendisleri için çalışma yürütüp yürütmediğidir. Sendikalarınızı harekete geçirmeniz gerek. Yoksa kamu mühendisleri düştüğü bu çukurdan çıkamaz!
Memur Sen yetkililerine de açık çağrımızdır. Güç sizde. Yetki sizde. Kamu mühendislerinin maaş ve özlük hakları konusunda çalışma yapmak boynunuzun borcudur. Kamu mühendisleri size güveniyor. Bu güveni boşa çıkarmayacağınızı umuyoruz.

Alper KODAZ

Bu sitenin yasal sahibi kendisi de bir kamu mühendisi olan Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Alper KODAZ'dır. Sitemizin tek amacı kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlamaktadır. Sitemiz anayasada yer alan "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir." hükmü kapsamında yayın yapmaktadır.
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ahmet göncü
ahmet göncü
4 ay önce

Kamuda çalışan mühendisler rahat ve huzurlu bir yaşam için; maaşlarının, ek ödemelerinin, ek gösterge gibi özlük haklarının acilen iyileştirilmesini talep ediyoruz.
 
Ülkenin gerek üstyapı gerekse altyapı çalışmalarında fedakârca çalışan, gecesi gündüzü olmayan, hafta sonlarında bile atölyelerde, şantiyelerde mesaide olan, milyonlarca liralık işlerin ihalesinin yapılmasından, işlerin teslimine kadar görev alan mühendislerin haklarının verilmesini talep ediyoruz.
 
Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi mesleklerin çok gerisinde kaldığını görüyoruz. Örneğin bugün kamuda çalışan bir mühendis bir doktorun yaklaşık 3’te 1’i, bir hakim ve savcının yarısı kadar ancak maaş almaktadır. Mühendisler verdiği emeğin, aldığı riskin ve yaşadığı sıkıntıların yanında verilen maaşın gerçekten çok az olduğunu düşünüyoruz. Her mesleğe saygımız sonsuz ve herkesin hak ettiğini almasını arzuluyoruz. Ancak bu konuda mühendislere uzun bir süredir haksızlık yapıldığını düşünüyoruz.
 
Son zamanlarda; sağlık personelleri, öğretmenler, hakim ve savcılar, din görevlileri, bekçiler vb. birçok kamu personellerinin maaşları, sözleşme ücretleri, ek ödemeleri, ek göstergeleri vb. yapılan tüm iyileştirmeler için canı gönülden seviniyor ve destekliyoruz.
 
Mühendisler, ülkemizin gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için gece gündüz fedakârca çalışmaktayken, bu emeğin ve fedakârlığın karşılığı olarak en azından aşağıda yer alan konular da bir takım iyileştirmelerin ivedilikle yapılmasını bekliyor.
 
1-Teknik iyileştirme adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin biz mühendislere de düzenlenmesini,
 
2-Mühendislere Risk ve Sorumluluk Tazminatı adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını,
 
3-Ek Ödemelerimizin (dengimiz olan meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılmasını,
 
4- Aylık TutarınYan Ödeme OranınınTaban Aylık KatsayısınınSözleşme ÜcretlerininEk Göstergelerin (en az 5400 olması) ve Özel Hizmet Tazminat Oranlarının (en az %250 olması) artırılmasını talep ediyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu