2016- 2024 Yılları Özelinde Kamuda Görev Yapan Kamu Mühendisinin, Doktorun, Hakimin ve Savcının Gelir Karşılaştırması Tablosu

Bu yazımızda kamu mühendislerinin nasıl üvey evlat muamelesi gördüğünü ve kamu mühendislerine denk kabul edilen hakim, savcı ve doktor ile kamu mühendisi gelirlerinin arasında nasıl bir uçurum oluştuğunu göstereceğiz.

Değerli Meslektaşlarımız;

Kamu mühendislerinin maaş, özlük hakları ve itibarı her geçen gün erimektedir. Bu erimeyi sözlü olarak bir çok platformda dile getiriyoruz fakat belki de biz bile kamu mühendislerinin maaşlarının ne düzeyde eridiğinin farkında değiliz. Bu yazımızda kamuda görev yapan mühendislerin, doktorların, hakim ve savcıların 2026 yılından 2024 yılına kadarki gelirlerini yıl yıl inceledik. Aşağıdaki grafik incelendiğinde 2016 yılında kamu mühendislerinin dengi meslek olarak kabul edilen ve yine kamuda görev yapan doktorlar ve hakimlerle aynı gelire shaip olduğu net şekilde görülmektedir. Geçen zaman içerisinde mesleğe özel yapılan iyileştirmelerin hiçbirinden kamu mühendisleri faydalanmadığı için maalesef kamu mühendislerinin gelirleri erimiş, özlük hakları ve itibarı ayaklar altına düşmüştür. 2024 Yılı şubat ayı itibariyle ise bu gelir farkı o kadar açılmıştır ki artık denk mesleklar diye tabir ettiğimiz meslekler ile aramızda kapanmaz uçurumlar oluşmuştur.

2016- 2024 Yılları Özelinde Kamuda Görev Yapan Kamu Mühendisinin, Doktorun, Hakimin ve Savcının Gelir Karşılaştırması Tablosu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Şu tabloyu görüp de kamu mühendislerinin itibarsız hale getirilmediğini iddia eden birileri var ise onlara bir söz söylemeye dahi gerek yoktur. Bizim sözümüz vicdan ve ahlak sahibi kişileredir. Bu tablonun kamu mühendisleri lehine düzeltilmesini arz ve rica ediyoruz. Kamu mühendisleri bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Kamu mühendislerini fikren, ruhen, madden karanlığa mahkum edilmesine izin vermeyeceğimizi ve hakkımız olanı alana kadar da haklı mücadelemizi sürdüreceğimizi bildiriyoruz.

MÜHENDİSLER, MİMARLAR VE ŞEHİR PLANCILARI HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ TALEP ETMEKTEDİR.

20224-kamu-mühendisi-hakim-doktor-karşılaştırma-tablosu
2024-kamu-mühendisi-hakim-doktor-karşılaştırma-tablosu

Resim linki : İndirme Bağlantısı

Kamu Mühendisleri Doktor yada Hakim Düşmanı Değildir?

Kamu mühendisleri bu tabloyu kullanarak doktorları, hakimleri ya da savcıları hedef almamaktadır. Biz gerçek ve somut delillere dayanılarak hazırladığımız bu tablo ile kamu mühendislerinin maaş ve özlük haklarının eridiğini göstermek istiyoruz. Doktorlar da, hakimler de, savcılar da elbette çok daha iyi yaşam standarlarına sahip olmalıdır. Elbette mühendisler, doktorlar, hakimler bu ülkenin en iyi eğitim almış kesimidir. Herkesin hak ettiğini elde etmesi ve herkesin emeğinin karşılığını alması en büyük temennimizdir. Fakat gelinen noktada doktorlar da hakimler de ve savcılar da kamu mühendisleri de hak ettiği maaşı alamamaktadır. Fakat bu meslek grupları arasında bir karşılaştırma yapıldığında kamu mühendislerinin açlığa mahkum edildiği açıktır. Diğer meslek grupları en azından hayatlarına bir seviyede devam edebilirken kamu mühendisleri açlığa mahkum edilmiş durumdadır.

Özetle; kamu mühendisleri diyor ki “doktorlar, hakimler savcılar çok almıyor fakat kamu mühendisleri aşırı az alıyor.” Biz bunu diyoruz ve sözümüzün de arkasındayız.

Alper KODAZ

Bu sitenin yasal sahibi kendisi de bir kamu mühendisi olan Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Alper KODAZ'dır. Sitemizin tek amacı kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlamaktadır. Sitemiz anayasada yer alan "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir." hükmü kapsamında yayın yapmaktadır.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu