Mühendis Tek-Sen Büro Sendikası Kamu Mühendislerine Seslendi

Mühendis Tek-Sen Büro Sendikası kamuda görev yapan Mühendis, Teknik Hizmetler ve Diğer Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri Çalışanlarına seslendi ve sendikalarına üye olmaya davet etti.

Mühendis Tek-Sen Büro Sendikası (Mühendis, Teknik Hizmetler ve Diğer Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri Çalışanları) 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında 1. Olağan Genel Kurulunu 23 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirmiş olup Zorunlu Kurullar (Yönetim, Denetleme ve Disiplin) için üye seçimini de ilgili kurulda yapmıştır. Sendika yetkilileri ile yapılan görüşmede sendikanın özet olarak aşağıdaki hususlarda iyileştirme talebinin olduğu anlaşılmıştır.

Mühendis Tek-Sen Büro Sendikası aşağıdaki hususlarda acilen iyileştirme yapılmasını talep etmektedir.

Adil Ücret: Tüm teknik personelin maaş, ek gösterge, tazminat ve diğer mali hakları ile özlük haklarında kademeli bir şekilde iyileştirme yapılması,

Meslek Kanunu: Başta Mühendislik Meslek Kanunu olmak üzere tüm Teknik Hizmetler Sınıfının hukuki ihtiyaçlarının yeni ve kapsayıcı bir kanun ile düzenlenmesi,

Mesleki Risk Sigortası ve Tazminatı: Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan tüm meslektaşlarımızın yaşadığı ya da yaşaması muhtemel riskler için mesleki risk sigortası oluşturulması ve söz konusu riskler için kademeli olarak mesleki risk tazminatı adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulması,

Liyakat Esası: Kamu kurumlarımızda personel atamalarında liyakatin esas alınması,

Kazanımların Emekliliğe Yansıtılması: Elde edilen tüm kazanımların Teknik Hizmetler Sınıfındaki emekli meslektaşlarımızı da kapsayacak şekilde düzenlenmesi.

İlgili sendikanın yöneticileri sitemize yaptığı açıklamada “kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mühendis, mimar, şehir plancısı ve Teknik Hizmetler Sınıfı (THS) çalışanları meslektaşlarımızı sendikamıza üye olmaya ve sendikamızı desteklemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili sendikanın internet sitesini ziyaret ederek (https://www.muhendisteksenburo.org.tr/) sendikanın yaptığı çalışmalara, sendika kurullarına, üyelik işlemleri için gerekli formlara, tüzük, mevzuat ve iletişim bilgileri ile ilgili her türlü detaylı bilgiye erişim sağlayabilirsiniz.

Kamu Mühendislerinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi adına faaliyet gösteren tüm sendikara (sendika ayrımı gözetmeksizin) yürekten teşekkür ediyoruz. Yangına su taşıyan tüm sendikalara şükranlarımızı sunuyoruz. Kamu mühendislerine yaptığımız çağrıyı da yineliyoruz. Lütfen üyesi olduğunuz sendikalar kamu mühendisleri için gözle görülür bir faaliyet yürütmüyor ise sendikalarınıza baskı yapınız. Sendikalarınızı kamu mühendislerinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yapmaya zorlayınız. Kamu mühendislerini içerisine düştüğü bu cendereden yine kamu mühendislerinin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.

Alper KODAZ

Bu sitenin yasal sahibi kendisi de bir kamu mühendisi olan Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Alper KODAZ'dır. Sitemizin tek amacı kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlamaktadır. Sitemiz anayasada yer alan "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir." hükmü kapsamında yayın yapmaktadır.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu