Habertürk Yazarı Fatih Çekirge Kamu Mühendislerinin Sorunlarını Kaleme Aldı

Habertürk gazetesi Yazarlarından Fatih Çekirge kamuda görev yapan mühendislerin sorunlarını kaleme aldı ve kamu mühendislerin sorunlarının giderilmesini istedi.

Habertürk gazetesinin en ünlü yazarlarından biri olan Fatih Çekirge kamuda görev yapan mühendislerin sorunlarını kaleme aldı. Kamuda görev yapan mühendislerin kamu yatırımlarının her alanında görev aldığını, kamu mühendislerin her alanda başarılı işlere imza attığını fakat kamu mühendislerinin maalesef hak ettiği ücreti alamadıklarını dile getiren Fatih Çekirge yazısında şu ifadelere yer verdi.

KAMU MÜHENDİSİ NE YAPAR

Aslında bu soruyu “Kamu mühendisi ne yapmaz?” diye değiştirmek lazım.

Çünkü her alanda onlar var. İşte onların bana gönderdiği bir geniş tanım:

“Kamu mühendisleri tüm altyapı, üstyapı, kamu yapıları, otoyol, köprü, tünel, baraj, hastane, okul, demiryolu, tarım ve ormancılık, TOKİ, havaalanları, tersane ve atölyeler, tren projeleri, bilişim sistemleri, Savunma Sanayii ve enerji santralları gibi tesislerin; Ar-Ge, teknik şartname ve projelendirme, ihale, yapım, kontrollük ve kabul işlemleri, işletme ve bakım aşamalarında aktif görev almaktadırlar.””

Kamuda görev yapan mühendislerin bir çok alanda görev yaptığına değinen sayın yazar, kamuda görev yapan mühendislerin dengi meslek gruplarına göre maaş ve özlük hakları anlamında bir hayli geride olduğunu, kamu mühendislerine bir takım iyileştirmeler yapılması gerektiğini dile getirdi. Yazısının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi.

“Biliyorsunuz, ben her sorunu yazdığımda ardından öneri ya da bir tartışma açarım.

Mühendisler diyor ki:

1- Kamuda çalışan tüm mühendisler için “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması…

2- Kamu mühendisi gelirinin; yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen hâkim-savcı, doktor gibi mesleklerin gelir seviyesine çıkarılması…

3- Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi…

4- Tüm kazanımların emekliliğe de yansıtılması ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 30.000 gösterge) yapılması gerekmektedir.”

Yazarın yazısını habertürk gazetesinde yani haberin orijinal kaynağında okumak için buraya tıklayınız.

Alper KODAZ

Bu sitenin yasal sahibi kendisi de bir kamu mühendisi olan Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Alper KODAZ'dır. Sitemizin tek amacı kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımızın maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlamaktadır. Sitemiz anayasada yer alan "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir." hükmü kapsamında yayın yapmaktadır.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu